4H-yritys

4H-YRITTÄJÄT

Veteliin on perustettu jälleen uusia 4H-yrityksiä sekä muutamat aiemmin perustetut yritykset jatkavat edelleen toimintaansa. Alla tiedot nuorten yrityksistä. Tilatkaa rohkeasti nuoret töihin ja käyttäkää heidän palveluitaan.

KAFFILA PUSULA Helmi Holländer ja Lea Torppa ovat perustaneet kesäkahvilan keskustaan Pusulantie 6:een. Kahvila on auki 2.6. lähtien joka ti-la klo 12-17. Kahvilassa on tarjolla kahvia, mehua, itsetehtyjä leivonnaisia, makeita ja suolaisia vohveleita, smoothieta, sit on whipped coffeeta, tacopaita ja lihapiirakkaa. Lisäksi Helmi tekee lettejä.

LUONNON HELMASSA Roosa Lempiälä on perustanut Polsoon 4H-yrityksen, joka tarjoaa mm. kesäkerhoja ja keppiheppaleirejä. Yhteydenotot p. 0456704522.

OMPELIMO KARTEEKI Jonna Huhdankoski on perustanut ompelupalveluja tarjoavan yrityksen. Jonnan palveluja voi tilata numerosta 0449957209.

Viivi-Leena Kari on perustanut mansikkamaayrityksen. Tämä kesä menee enemmänkin mansikantaimien istuttamisen parissa ja yrityksen tuotteista pääsemme nauttimaan enemmän vuoden päästä.

Oska Torppa on perustanut liikuntapalveluja tarjoavan yrityksen. Oskan tavoittaa numerosta 0443355211.

AUTTAVA TRIO Me ollaan trio reippaita tyttöjä Räyringistä; Iida, Saana ja Rebekka. Me autamme, jos tarvitset apua siivous- tai pihatöissä, tarjoamme lastenhoitoapua sekä apuja lemmikkieläinten hoitoon ja ulkoiluttamiseen. Meidät voi tilata apuun pareittain, jolloin hintamme on 7€/h henkilöltä. Ota yhteyttä: Iida Koskimäki p. 0402183571, Saana Koskimäki p. 0406679911 ja Rebekka Pöyhönen p.0407604305.

Oma 4H-yritys

Helppo tapa kokeilla, millaista on olla yrittäjä.

 

Oletko 13 vaan et yli 28-vuotias? Oma 4H-yritys antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. 4H-yritys on keino tienata rahaa, mutta elinkeinosta ei ole kysymys. Yritys on harrastustoimintaa, ja etenet siinä aina omaan tahtiisi. Oma 4H-yritys on hyvä tapa selvittää, sopiiko yrittäminen sinulle.

Tuhansia 4H-yrittäjiä

4H-yrityksen perustaminen on helppoa. Yritysideasi voi olla uusi, tai voit käyttää jotain jo keksittyä. Yrityksessäsi voit esimerkiksi myydä leivonnaisia, pestä ikkunoita, hoitaa lapsia tai tarjota kauppa-apua vanhuksille. Pienimuotoinen toimii hyvin, mutta suurempikaan ei ole kiellettyä. Yrityksesi voi suunnitella vaikkapa nettisivuja tai valmistaa vaatteita.
Tuhannet nuoret ovat toimineet 4H-yrittäjinä ja 4H-yritykset ovat aina tekijöidensä näköisiä. Kun kokeilet yrittäjyyttä jo opintojesi ohessa, saatat huomata, että siinä on juuri sinulle sopiva tapa tehdä hommia myös tulevaisuudessa.

4H-yrittäjänä voin käyttää luovuuttani ja olla tekemisissä ihmisten kanssa. Olen oman itseni pomo ja itse vastuussa tekemisistäni. Ja mikä parasta, ansaitsen omalla työlläni!

Varmista itsellesi kesätyö

Sinä itse päätät, millaista bisnestä pyörität, ja miten kauan. 4H-yrityksestä voit tehdä itsellesi myös kesätyön. Perusta yritys esimerkiksi kahdeksi kuukaudeksi ja myy vaikkapa virvokkeita uimarannalla. Näin hankit sitä kaivattua työkokemusta. Kun seuraavan kerran haet töitä, saat taatusti lisäpisteitä työnantajalta.

Kesäyrittäjyyden kampanjasivu on osoitteessa yritaopitienaa.fi.

Apua yrityksen perustamiseen

4H-yrityksen perustaminen -sivu kertoo sinulle yrityksen aloittamisen ABC:n. 4H-yrittäjälle-sivulta saat muun muassa nuorelle 4H-yrittäjälle tehdyn oppaan ja muuta hyödyllistä tietoa, jota tarvitset etenkin silloin, kun perustat yrityksesi ilman yrityskurssia.
Apua kaikenlaisissa yritysasioissa saat lähimmästä 4H-yhdistyksestä. Yhdistys myös auttaa sinua yritysohjaajan hankkimisessa ja kertoo, onko se järjestämässä nuorten yrityskurssia.

4H-yrittäjä

4H-yrittäjä on aina 4H-yhdistyksen jäsen. Jos et vielä ole, katso www.4h.fi/liity

Yritysohjaajaksi nuorelle

Kiinnostaako sinua ryhtyä yritysohjaajaksi nuorelle? Yritysohjaaja on aikuinen, joka on esimerkiksi nuoren vanhempi, sukulainen, ystävä tai paikallinen yrittäjä. Vaikka ohjaatkin nuorta yrittäjää, sinulla ei itselläsi tarvitse olla yrittäjä- tai ohjaajakokemusta. Ohjaajana olet nuoren henkisenä tukena ja kuuntelet häntä. 4H-yrittäjän ohjaaminen yrittäjyyden poluilla on antamista ja saamista eli vapaaehtoistoimintaa.

Linkit:

Mun 4H-yritys - Video: https://www.youtube.com/watch?v=me8Squ-1Weg

https://4h.fi/toita/perusta-oma-yritys/